zagliberi-power.forumgreek.com
>>>>> Ελατε και εσεις στην παρεα μας! <<<<<<

zagliberi-power.forumgreek.com

Καλώς Ήρθατε Στο Free Site Μας & Καλή Σας Διαμονή!!!
 
ΦόρουμΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
rally
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
 2016
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV
Oι τελευταίες ειδήσεις στην showBiz
Weather
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Μοιραστείτε | 
 

 Το ελαιόλαδο «ασπίδα» προστασίας κατά του εγκεφαλικού επεισοδίου

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 479
Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Τόπος : WORD

ΔημοσίευσηΘέμα: Το ελαιόλαδο «ασπίδα» προστασίας κατά του εγκεφαλικού επεισοδίου   Παρ Ιουν 17, 2011 1:43 pm

Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα γαλλική έρευνα.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του Πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Neurology, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), για πέντε χρόνια, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο σε αυτό το διάστημα.

Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά επεισόδια στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους», όπως είπε η Δρ Σαμιέρι.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το ελαιόλαδο με μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη, υψηλή πίεση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.

Σε ένα συνοδευτικό σχόλιο στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής Νευρολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολύμπια και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα συστατικά του ελαιολάδου επιφέρουν την προστατευτική δράση τους, ενώ επισημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει και έμμεσα οφέλη, καθώς κάνει πιο νόστιμες τις υγιεινές τροφές. Σημειώνει πάντως ότι μόνο μελλοντικές κλινικές δοκιμές μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στα νέα ευρήματα και να οδηγήσουν πιθανώς σε νέες προληπτικές ιατρικές συστάσεις για την αποφυγή του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://zagliberi-power.forumgreek.com
 
Το ελαιόλαδο «ασπίδα» προστασίας κατά του εγκεφαλικού επεισοδίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
zagliberi-power.forumgreek.com :: Διασκέδαση :: Υγεια,ομορφια,διατροφη-
Μετάβαση σε: